onsdag 28 maj 2008

fikaklättring


Lördagen spenderade jag med fikaklättring på Kjuge. Visst är det väldigt praktiskt att klättringen är så nära marken att man har nära till fikan och vännerna men jag måste säga att det inte blir så mycket klättrande.

Jag hade dock en fin dag med underbart väder och sällskap av Ygge, Jonas och Tomi. Klättringen var hård och jag förvånas av bouldergraderna. Vi siktade in oss på några lätta leder i graden 5 och neråt men jag upplevde problemen som stenhårda. Jag får väl ge bouldring fler chanser men det blir nog om ett tag, kanske i Norge.

Söndagen var både jag och Petter på klubben och gick en HLR-kurs. Det var väldigt nyttigt för mig eftersom jag inte hade någon aning om hur man på något sätt skulle räddas. Nu kommer jag förhoppningsvis inte känna mig totalt handligngsförlamad.

onsdag 21 maj 2008

We love Valberget

När vi slog upp dörrarna på parkeringen vid valberget kommer ångesten lika snabbt som blixten.
Vi har glömt myggmedel, fan jag tänkte ju på det innan jag åkte.
Efter att vi kämpat oss in med packning för hela helgen, och slagit upp tält, lagat mat etc så har vi redan tröttnat på de små kräken.

Men nä. det här inlägget ska inte handla om mygg, för det visade sig att de var jobbigast på kvällarna, och allt var helt okej på dagarna.

Första målet fick bli "old mans arete" för joannas del, hon har varit på den förut men inte lyckats göra hela. För er som inte varit där så är det något så ovanligt som en arete med sprickklättring! grad 6-.
Joanna var lite skakis och ouppvärmd, men körde på bra ändå, tills hennes fot slinter och hon får en susare på ca 3 meter! Den första riktiga susaren i karriären.
Leden får dock vänta på sig tills nästa besök.

Nästa mål var ju såklart den oemotståndliga jamsprickan "farbror smärtfri" som jag allt för många gånger stått öga mot öga med och lyssnat på droppandet av vatten.
Nu var den dok snustorr, och skitig. På med handskarna och in med tassarna i sprickan. Underbart!

Men det egentliga målet med helgen var ju att rensa lite nytt, och klättra mitt gamla off-width-projekt.
Joanna fick sig också en linje att borsta på, och förväntningar låg i luften. Linjen som jag borstade var en hangelspricka som såg ut att bli ganska hård, jag provade den några gånger på topprep och allt kändes bra.
Joannas led gick loss på grad 5 och blev väldigt fin faktiskt! "lil' sis" blev namnet efter lite begrundande...

Sen fick jag äran att slutföra mitt OW-projekt, med två avslutningsvarianter faktiskt! mycket fint om man gillar att böka sig upp inne i sprickor.

efter två dagar på berget säger fingrarna ifrån, min hud var rejält sliten, så vi tog oss en tidig hemfärd på söndagen och åkte ner till havet för ett dopp och lite solande innan malmö.

Varför är det inte fler som klättrar på valberget? det är ju helt underbart?

torsdag 15 maj 2008

What to do

Igår skulle jag vara hjälpinstruktör på klubben, men det kom inga elever.
Det visade sig att kursen blivit inställd, trist för mig eftersom jag gärna ville hålla den.

Men inget ont som inte för något gott med sig, plötsligt öppnar nämligen lördagen upp sig för mig då.. ledig hela helgen!

Då står det mellan hela helgen på Kullaberg eller Valberget. Svårt val faktiskt, jag är ju grymt sugen på yosemite igen men minst lika sugen på mina projekt på valberget.
Att få cruisa upp en 20m lång inrepeterad 7:a är ju inte varje dag man gör.. men det är inte heller varje dag man bökar sig upp i en obestigen off-width, eller en vacker hangel.

decisions decisions decisions...

Joanna lät dock mest som att hon var sugen på valberget, så jag misstänker att det är så det får bli, kanske får man då också tillfälle att titta på syrrans tjocka mage?

den som lever får se.

[edit] Det verkar som att vi bestämt oss för valberget!

söndag 11 maj 2008

Yosemite

Ja alltså inte som i det där stället på andra sidan baljan..
Vi snackar leden yosemite på kullamannens dörr.

Idag var det nämligen dags att göra ett ledförsök på den.Vädret var ju fruktansvärt varmt så det var verkligen skönt att krypa ner till skuggan på nordsidan, speciellt efter förra helgens feberfrossor.Efter en ganska snabb och enkel borstningsinsats gav jag mig på ett ledförsök.Förödmjukelsen total!Jag fick dogga mig upp halvvägs och sen fira av.

Innan jag gav mig på den så kom tre danskar förbi, deras mission var att samla på sig leder för att kunna gå med i den exclusiva danska 7-klubben: http://www.danskbjergklub.dk/forum/showthread.php?t=2269. Sen var det ett gäng från lund där, och ett till svenskt gäng. Det är inte varje dag det är sånn trafikstockning på dörren minsann.

Efter en genomkörare med topprepet fick jag koll på alla sekvenser, och det visade sig ju såklart att jag hade provat helt fel grej på kruxet, så med självförtroendet tillbaks igen gjorde jag ett till ledförsök.
Det gick bättre den här gången, men jag blev helt desperat och pumpad på cruxet och tog mig en liten susare.

Yosemite är helt klart en riktigt bra led, förnuftiga säkringar, spännande frekvenser, lång och ihållande.
Nu kommer den vara i mitt system dygnet runt tills jag får åka tillbaks och avsluta projektet.

Joanna lekte för övrigt med ett lite mer avancerat fotosystem, så ett par sjyssta bilder lär dyka upp på min picasa!
Posted by Picasa

lördag 10 maj 2008

Soffabacken

Idag har jag spenderat en heldag på Soffabacken i Skäralid. Mitt mål var att sätta Bombtrack men min förkylning satte stop för det. En stor lycka var att Maria och Monica ledde!

Imorgon åker vi till Kullen men tyvärr blir det nog inte mycket klättring för mig jag får agera fotograf istället.

fredag 9 maj 2008

Climb-in

Utby, Göteborg, första maj, strålande sol, ösande regn, tältliv och högljudda smålänningar. Kan det bli bättre?

Onsdag eftermiddag och vi packar in oss och alla våra grejer i våran alldeles egna bil, siktet är ställt på Utby.
Några dagar senare åker vi motsatt håll med en febrig och solstingad klättrare i passagerarsätet och en trött dito i andra.

Helgen gick iallafall väldigt bra, trots en kort reträtt till sportklippan tjörnsbro fick vi klättra relativt mycket kilsäkrad granit. Bland annat megaklassikerna Tuborg och kenneths led!

Mer Göteborg i framtiden!