söndag 4 juli 2010

GBG Aretefestival 2010

Full rulle har det varit i regionen sedan sist. Så mycket att jag inte minns allting.
Helgen har iallafall spenderats med att flytta in alla möbler i den nya lyan, och måla övervåningen! En sista strykning återstår innan vi kan börja möblera.

På klätterfronten är det areterna som varit i fokus. Jag vet inte riktigt varför jag attraheras av dom, och jag har nog inte riktigt varit så fascinerad av areter förut, iallafall inte som repklättrare.
Men klättring på areter blir lätt så tekniskt krävande och inte alltid så muskligt, och ofta så är det ju slående fina linjer! Om man sen dessutom tror på tradklättring i alla lägen så blir ofta areter seriösa projekt, så där har vi på en gång tre positiva aspekter.

Den första areten ligger i fjällbo, till höger om koskenkorva. En hängande formation 10 meter ovanför backen, som man når via en lätt och trevlig spricka. Fick klättra den helt oväntat när jag var där en dag efter jobbet bara för att rensa den, då det dök upp en hel bunte klättrare som skulle cruisa lite koskenkorva och andra spritsorter. En trevlig herr Larsson säkrade mig då uppför denna trevliga kreation som du kan läsa mer om här.

Den andra areten kom nog att bli min seriösaste nytur hittils, och äras den som äras bör, det var mr Ek som hittade den.
En given linje inklämd mellan två Utby-klassiker. Exponerad teknisk klättring med riktigt kluriga sekvenser. Jag fick köra två olika sessions på den, men den gick ända relativt fort, mycket tack vare en superfin knälås-sekvens som Daniel hjälpte mig att hitta.
Gå ut och prova den vettja, jag behöver hjälp med gradsättningen.

Vart tredje areten ligger avslöjar jag inte än...
Men jag hoppas på att få smälla av ett doseth-projekt innan jag ger mig hän till den, funderar lite på Team-work eller Limbo, men är duktigt sugen på Vit Ambivalens också. Vilken tycker du jag ska köra?