fredag 30 oktober 2009

Stockholm, Göteborg och Landet

I söndags åkte vi hem till Göteborg för att leta lägenhet.
Tanken var att vi skulle vara sådär mysgt miljövänliga och spontana, så vi begav oss till midhem i malmö som är det perfekta stället att lifta ifrån.
Tummen upp och göteborgskylten i handen.
Vi hade en lägenhetsvisning på Hisingen klockan 18 på kvällen, så när bil efter bil bara körde förbi oss och blängde surt, skrattade eller pekade finger timme efter timme började vi bli lite stressade.

Det slutade med att vi satt på SwebusExpress, 500 spänn fattigare.

På hemvägen var det precis samma sak, förutom att vi stod på ett betydligt sämre ställe, men ingen stannade ens.
Vad har hänt egentligen? sist jag liftade (vilket var ett par år sedan) tog det aldrig mer än 40 minuter att få skjuts.



Själva göromålet i stan gick iallafall bra, det verkar som att vi har rott hem ett 6 månader långt andrahandskontrakt i Gamlestan. mer info lär komma senare.

Vi han gå runt på stan och bekanta oss lite mer med vårt nya hem också, vilket var tacksamt eftersom ingen av oss egentligen känner till Göteborg. Vi blev lite förvånade över hur snabbt det gick att gå från faster Lenas lägenhet i majorna in till centrum, Göteborg kanske inte är så stort ändå?
Gbg:s boulderguid införskaffades också...

Nu är vi sen några dagar tillbaks i malmö och spenderar dagarna mest med dagdrömmande, filmtittande och soppätande.
Rekomenderas:
Cube, Dystopi och Nihilism i underbar kombination
The Game Lite sliskigt hollywoddavslut, men ändå bra
Farväl Falkenberg, No introduction needed

Filmerna finns gratis här

Det har inte blivit så mycket klättring sen vi kom hem, jag har väl kört tre pass inomhus eller nått sånt, lite svårt att motivera sig till plast när man vart ute såpass länge.
Och de där tankarna vi hade innan vi åkte hemåt känns sådär härligt naiva, "vi kan åka till bohuslän, valberget, kjuge och massa roliga ställen".
Så fort vi kom hem till Schweden och kände kylan komma mot oss kändes det inte riktigt lika lockande längre, är det inte lustigt hur man varje sommar kan glömma att det faktiskt är kallt på vinterhalvåret?

Men imorn ska vi iallafall åka med ett stort malmögäng till Kjuge, får se vad som händer där.

Och så till något som inte har något med det här att göra alls egentligen.
Vi fastnade framför Debatt på SVT igårkväll, som handlade om "robin-hood" skatten som ska fördela skattepengar jämt över landet.
Jag är inte så insatt i det hela, och bryr mig egentligen inte så mycket skattepolitik, men diskussionen var intressant och kom mer att handla om olika svenska regioners förhållande till varandra och blev litegrann en intressant mikroanalys av nationalstaten Sverige.
Kulmen nåddes får man säga när Quetzala Blanco slängdes in i leken, som "äkta" stockholmare och med en iq på skrämmande låg nivå får man utgå från att hon bara var där för att provocera fram en "bra" debatt. Jag är dock rädd för att hon faktiskt tycker precis så som hon sa.

Kolla in programmet själv, om inte annat så är det bra underhållning.

Debatten väckte iallafall en viss lust att flytta till "landet" bara för att motbevisa sånna där idioter.
En kommentar på Quetzalas blogg belyste ett fakta som man ofta inte tänker på, nämligen att storstadsborna är i minoritet i sverige, Majoriteten bor i småstäder eller på landsbygd.

God natt för denna gång

6 kommentarer:

E sa...

Ett litet problem med att lifta från gbg är att det inte finns någon "naturligt" ställe att lifta ifrån, lite skillnad från midhem i malmö...

Moa Wall Kubilius sa...

jag tog upp två liftare i förrgår, dom var snälla. :) bjöd hem dom på kaffe. tycker annars att trenden i sverige är att som ensam tjej är det lätt att få lift, alla tar med en för att ingen annan "farlig" ska göra det. är man två är det genast mycket svårare.

Moa Wall Kubilius sa...

förresten Petter, har du något tips på en fin aid-klippa för nybörjare?

Petter sa...

En bra aid-klippa för nybörjare tycker jag alltid är den lokala klippan. Det finns väl nästan alltid någon spricka som man kan ta sig upp för med kammar och kilar. För det man behöver lära sig i början är att få in systemet med stegar och fiffis och annat..

Men om man aidar så måste man nästan åka till ulorna.. men ta det lugnt med hammaren!

Moa Wall Kubilius sa...

jo de lokala klipporna är fina. :) har hängt i stegarna hela helgen. men nu tänkte jag mer på en klippa som kan passa att ha en aid-klätterträff på senare i höst, där det finns några A1, några A2, eldstad och gott om space att tälta på. Kanske ulorna då, då kan man ju bo i klubbstugan. men det måste väl finnas många fler aid-klippor i sverige? svartgöl har jag hört om, men där ryktas om träsk och mygg..

Petter sa...

Hmm. jag vet inte om jag tycker att ulorna gör sig så bra för en sånn träff. eller det beror ju lite på hur många ni blir, det finns inte jättemånga lätta leder där, och sen är det lite tråkigt att behöva bära alla grejer fram och tillbaks varje kväll och morgon..

Ett ställe med många sprickor och tältplats precis vid instegen hade varit att föredra.. Kanske simonsberget (som jag själv aldrig varit vid dock..)