fredag 2 oktober 2009

Elande

Nastan en vecka har gatt i den franska alp"byn" Ailefroide, dagarna har spenderats med bouldering och solbadande.
Det har varit otroligt varmt at oss, pa dagarna, och nerat nollan pa natterna.
Kontrasterna forstarks ytterligare av att hosten ar har med alla gula farger.

Boulderingen har ar inte riktigt nagot att skriva hem om, men det har anda varit skont att rora sig lite, och dom senaste tva dagarna har jag fatt leka loss lite pa latta bultade slabbleder.

Joannas fot blir val langsamt battre, nu linkar hon fram istallet for att hoppa pa ett ben, ja idag gar hon faktiskt nastan normalt, men bara nastan.
Talamodet ar inte sa bra heller, inte hos nagon av oss tror jag.

Misaren spaddes pa ytterligare nar vi igar kom hem till varat talt for att upptacka att det saknades mat och ol. Vafan tankte vi, har har vi bott i vart talt i manader och aldrig ens tankt tanken pa att nagon skulle kunna stjala saker.
Men ja, lite ol och brod var val inte sa farligt...

... Sen upptackte vi att pannlamporna var borta, och annu mer mat, och morgonkaffet, och en vinterjacka...

Sa dagen har spenderats med att aka ner till byn i dalen och forsoka kommunicera med gendarmeriet (som var trevlig faktiskt).

Naval, ingen ar mer skadad an innan, och vi har pass, planbocker och telefoner kvar, nu far vi hoppas att forsakringsbolaget ar snalla nar vi kommer hem.

Imorgon drar vi vidare till Val di Mello. Nytt land och ny alpdal.

Au revoir

1 kommentar:

Frida sa...

Hej, på er där borta. Följer er resa och njuter av din läsning Petter. I Malmö, regnar det och är grått. Något som ni kanske kan ha i baktanke då tråkigheter som tjuvar och skador uppkommer. Själv har jag börjat klättra igen, och fy, jag har blivit klen. Men ett par månader sen är man säkerligen ikapp igen. Folket mår bra. Klättermys hos Jonas väntar på torsdag med mat och film. Ha det fint och krama Joanna hårt från mig Petter. Bye bye / Frida