torsdag 24 september 2009

Vive la France!

De senaste dygnen har varit valdigt intensiva.
London-vistelsen tog slut och vi akte vidare till Brighton nere pa englands syd-ost-kust.
Dar spenderqde vi tva natter pa ett rorigt backpacker-hostel.
Brighton var jattefint, en charmig gammal fiskestad som numera huserar en stor alternativ scen med punkare, skinheads, butchflator, popare, gothare, fjollbogar.. You name it.
De gamla tranga granderna huserar hundratals sma charmiga independent-butiker dar man kan kopa allt fran kylskapsmagneter formade efter den gamla meterologen fran 40-talet till galaklanningar.

Brighton var helt enkelt en riktigt mysig stad dar jag latt hade kunnat slosa bort flera dagar.

Igar akte vi dock baten over kanalen och lamnade britiska oarna bakom oss.
Genom tjocka gallergrindar med taggtrad antrade vi Europa kl 5.

Antligen hoger sida, efter en manad pa fel sida vagen trodde jag det skulle bli konstigt att vaxla tillbaks, men det gick faktiskt jattebra...

...Anda tills vi borjade narma oss Paris. Vi hade tittat ut en vag pa kartan som skulle innebara att vi akte lite mindre vagar i en stor ring runt stan. Varfor en sa stor stad inte har nagon ringvag ar ju en fraga i sig...
Nagonstans gick det iallafall fel, valdigt fel.
Nar vi pa nara hall korde forbi eifeltornet var jeg beredd att borja grata.

Men vi tog oss ur helvetet till slut och hittade mitt i natten fram till en rastplats i Fontanbleau-skogen som vi hoppades var den rastplats dar Bas Cuvier lag.
Vilken kansla att efter en skon nqtts somn i bilen vakna upp och inse att skogen innanfor rastplatsen ar en sagoskog av sandstensblock i alla mojliga och omojliga formationer.

Efter en formiddags trevligt bouldrande sitter vi nu pa internetcafe inne i fontan och luktar svett och smuts med en hogerfot i bandage. (joannas fot)
Det verkar som att vi byter av varandra nar det galler skador, som tur ar sa ar min rygg tillrackligt bra for att kunna bara henne iallafall.

Ikvall drar vi vidare mot Ailefroide

So long

Inga kommentarer: